Mersin

Mersin

Mersin Şehir Rehberi

Mersin şehri, Akdeniz’in gözde kentlerinden biridir. Ülkemizin 11. Büyük şehri olarak hem nüfus hacmi hem tarım ve üretim hacmi hem de Mersin Limanıyla lojistik hacmi yönünden pek çok sektöre hizmet etmektedir. Coğrafi özellikleri sayesinde hem şehir hem de civar illerin ekonomik kaynaklarının çoğalması sağlanmıştır. Ancak şehir gezisi için Mersin seçilmişse, ile dair en mühim özellik; asırlar boyu toplumlara tanıklık eden toprakları ve tarihi değeri olmaktadır. Uçak bileti aldıktan sonra, Mersin’de gezilecek yerler listesi için pek çok etkileyici alternatif mevcuttur!

Mersin’de Gezilecek Yerler

Mersin seyahatinizi planlarken, mutlaka yapmanız gerekenlerden biri, nitelikli bir lokasyon listesi hazırlamaktır. Çünkü şehrin tarihi ve kültürel zenginliği, gezi sırasında baş döndüren bir yoğunluk yaratır. Dolayısıyla ziyaret alanlarını sırasıyla ve lokasyon verimiyle dolaşmanın en verimli yolu; şehri temsil eden gezi alanlarını tanımaktır. Otobüs bileti alıp Mersin gezi rehberi yazımızı okuduktan sonra, her şey hazır demektir!

Kleopatra Kapısı

Bizans Dönemi kalıntıları açısından geniş bir hacme sahip olan Mersin, Kleopatra Kapısı eserini de sınırları içinde muhafaza etmektedir. Evliya Çelebi’nin meşhur eseri Seyahatname’ye de konu olan bu kaşı; 18. Yüzyıl dönemlerine dek ayakta kalmayı başarmıştı. Görkemli mimari detayları ve boyuyla dikkat çeken sur kapısını Mısırlı İbrahim Paşa 19. YY ’da yıktırmıştır. Ancak kapıya ait en önemli temsil olan Deniz Kapısı kemeri günümüze kadar ulaşabilmiştir. Yalnızca bu kemerin görkemi bile yapının tamamına dair bir fikir uyandırmaktadır. 

Kız Kalesi

Kendiyle aynı ismi taşıyan yerleşim alanının adası olarak görülen Kız Kalesi; Mersin’in simge yapılarından biridir. Kalede dikkat çekici bir eser olarak günümüze ulaşan kitabeler yer alır. Kitabelerin üzerinde Kaleye dair pek çok lokasyon bilgisi ve inşa dönemine ait sayısız tarihi bilgi yer alır. 

Geçmişe ışık tutan bu etkileyici yapı, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Uçak bileti alır almaz listenize eklemeniz gereken komplekste, aynı zamanda birden fazla şapel bulunur. Bu şapellerden birinin kale inşasından önce de orada olduğu, kalenin bu şapeli bozmadan onun çevresine inşa edildiği anlatılmaktadır.

Kırk Kaşık Bedesteni

Akdeniz’in doğası, kültürü, tarihi zaten uluslararası bir üne sahiptir. Ancak sınırları aşan şöhretlerinden biri de ticari hacmidir. Mersin’in Tarsus ilçesi de sayısız sektör için kan pompalayan önemli bir merkezdir. Ancak hem tarihi hem de ticareti bir araya getiren bedestenler; şehrin kültürel çehresini yansıtır. 

Ramazanoğlu İbrahim Bey tarafından yaptırılan Kırk Kaşık Bedesteni; günümüzün yöresel ticaret merkezleri arasında yer alır. El sanatlarından gümüş işlerine, deri işçiliğinden dokuma sanatına kadar pek çok kent geleneği bu bedestende yaşatılmaktadır. Geziniz sırasında hem tarihe tanıklık etmek hem de alışveriş yapmak istiyorsanız; otobüs bileti aldıktan sonra listenize bu lokasyonu eklemeyi unutmamalısınız!

Boğsak Koyu

Koylarıyla ünlü şehir Mersin’in gözde alanlarından biri de Boğsak Koyu’dur. Aynı anda suyun berrak büyüsüne kapılıp doğanın yeşiline kaybolmak için kentin bir numaraları gezi alanı olarak kabul edilir. Mavi bayraklı deniz olarak işaretlenen ve Carettaların popülasyonunu artıran bu doğa harikası yerde, kamp yaşamını deneyimlemek isteyenler için pek çok işletme hizmeti mevcut.

Mersin’de Ne Yenir?

Gezi planlarının lokasyon ve konaklama kadar önemli bir kategorisi de yemek tadım menüleridir. Çünkü bir bölgeyi tam manasıyla tanıyabilmenin yolu, mutfak kültürüyle tanışmaktan geçer. Mersin mutfak kültürü bakımından Türkiye’nin en zengin içeriklerine sahip kentleri arasında yer alır. Dolmalardan kebaplara, sebze yemeklerinden aparatif hamur işlerine kadar, hemen her türde tadı damağınızda kalan bir tarif bulmanız mümkün!

Tantuni

Otobüs bileti alıp Mersin’e varınca dikkatinizi çeken ilk şey, şehirdeki sayısız tantuni dükkânı olacak. Çünkü Mersin tantunisi, ünü şehri aşmış tatlardan biridir ve kendi şehrinde de bol bol tüketilir. Biftek, soğan ve maydanoz kullanılarak yapılan tantuninin sırrı, tarifin yağ ayarı ve pişirme tekniğindedir. Yerlisinin her gün, ziyaretçisinin her öğün yemek istediği bu lezzeti mutlaka denemeniz gerek!

Humus

Aperatif menü bakımından bölgenin en zengin şehirlerinden biri olan Mersin’de, nohut tariflerinin leziz versiyonları bulunur. Nohudun en iştah kabartan varyasyonu humus, Mersin’de simge lezzetlerden biridir. Alışıldık akışkan dokunun aksine, Mersin humusunun tayini daha bol ancak kıvamı daha koyudur.

İçli Köfte

Bölgedeki pek çok şehirde sayısız türü yapılan yiyeceklerden biri içli köftedir. Ancak Mersin’in içli köftesi harç yoğunluğu açısından ve elbette ceviz koyulmamasıyla diğerlerinden ayrılır. Tadı damaktan ayrılmayan bu leziz tarif, günün her saati keyifle tüketilir.

Kerebiç

Kerebiç bir çeşit irmik tatlısıdır. İç harcında kullanılan bol miktarda Antep fıstığı, yiyenlerin doyamayacağı bir lezzet yaratır. Bu tatlının akılda kalan yanı ise servis sırasında lezzeti en az on kat artıran köpükle sunulmasıdır.

Batırık

Tahinli tarifler açısından zengin bir mutfağı olan Mersin’de batırık bu tariflerin en öne çıkanları arasında yer alır. Sulu salata çeşitleri arasında gösterilen bu aperatif lezzetin yapımından kısır benzeri malzemeler kullanılır ancak tahinin varlığı tüm benzerlikleri ortadan kaldırmaya yeter. Özgün tatlar arayanlar için batırık farklı bir deneyim sunar.

Mersin’e Ulaşım

Gezi planı sırasında en kritik süreçlerden biri doğru zamanlama ve bütçe planıyla birlikte nitelikli ulaşım tercihleri yapmaktır. Uçak bileti ve otobüs bileti tercihleriniz ve diğer tüm detaylar için bizimle iletişime geçerek profesyonel destek alabilirsiniz.

Mersin Hakkında
Nüfus:-
Telefon Kodu:-
Plaka Kodu:-
Cmt
27,86°
Paz
27,68°
Pzt
27,64°
Mersin
10 Eyl Sal, Güneşli
27,63°
Çrş
27,26°
Prş
26,69°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery