Seyahat Rehberi

Türkiye'de Kayak Turizmi

June 16, 2022
Contents [show]

Ülkemiz iklim şartları ve coğrafi yapısı nedeniyle hem yaz hem kış mevsimlerinde yapılabilecek tatil imkanları sunar. Her sene yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği tatil yerlerine sahip olması, Türkiye’yi turizm merkezlerinden birine dönüştürmüştür. Yazın deniz kenarları ve kışın dağlık bölgeleri gezginlerin akınına uğrar. Dağcılık ve kış turizmi ile ilgilenenlerin veya denemek isteyenlerin gidebileceği eşsiz kayak merkezlerine ev sahipliği yapar. Önceliği güvenlik olan tüm kayak tesislerinin amacı yediden yetmişe herkesin tehlikesiz şekilde kış sporlarını deneyimlemesidir. Yeni başlayanlardan profesyonellere kadar her seviye için uygun olan pistlerde kayak ve snowboard deneyimi, kışın yapılabilecek en eğlenceli aktiviteler arasında yer alır. Bembeyaz dağ ve çam ormanı manzaraları arasında telesiyej ile yukarı çıkmak ve kendinizi aşağıya bırakmak, son derece özgür hissettirir.

Her tesiste kiralayabileceğiniz ekipmanlar sayesinde tek seferlik bu eğlenceyi deneyimlemek isterseniz, uçak bileti veya otobüs bileti alarak ulaşım sağlayabilir veya tur acentalarıyla seyahat edebilirsiniz. İşinin uzmanlarından ders alarak harika deneyimler yaşamak isteyenlerin uğrak noktalarından olan kayak merkezlerinden bazılarını sizin için derledik.

 

1- Uludağ- Bursa

Türkiye’nin en popüler ve en fazla ziyaretçi çeken yerlerinden biri olan Uludağ, elbette listenin başında yer alıyor. Yazın kampçılık ve trekking, kışın ise kayak gibi sporların yapıldığı ve özellikle gençler tarafından tercih edilen bir yerdir. Gece hayatının da oldukça hareketli olduğu Uludağ’da konaklamak için 23 farklı otel alternatifi bulunur. Kar kalınlığı 3 metreye kadar ulaşır ve kayak, snowboard, buz pateni, kar motoru, big foot gibi kış aktiviteleri yapılır. Burada seçtiğiniz kış sporunun derslerini alabilir, kış konserlerinde eğlenebilir ve şömine başında güzel anlar yaşayabilirsiniz. Kış turizminin zirve noktaları olan Aralık-Nisan ayları arasında Uludağ’a, Bursa’ya uçak bileti alarak veya tur firmaları aracılığıyla gelmek mümkündür.

 

2- Palandöken- Erzurum

3176 metrelik yüksekliği ile kış turizm merkezlerinin başında gelen Palandöken, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odaklarındandır. 2011 senesinde 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan tesis, kış olimpiyatları düzenlenmesi için oldukça elverişli olan dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alır. New York Times gazetesi tarafından, dünyadaki 41 kayak merkezi arasında 18. sırada gösterilmiştir. Slalom yarışmaları için 2 adet tescilli pist de yer alır. Aralık-Mayıs ayları arasında aktif olarak kış turizminin yapıldığı Palandöken merkeze oldukça yakın olduğu için otobüs bileti veya uçak bileti alınarak ulaşım sağlanabilir.

 

3- Kartalkaya- Bolu

Köroğlu Dağları üzerinde kurulu 5 adet tesisi ile ziyaretçileri ağırlayan Kartalkaya, kayak merkezleri arasındaki gözde isimlerdendir. Alp kayağı, tur kayağı ve kayaklı koşu için uygun olan bir yapısı vardır. 2 adet ana kayak merkezi içerisinde 18 mekanik tesis ve çeşitli zorluk derecesi ile eğimlere sahip kayak pistleri yer alır. Avrupa standartlarındaki Türkiye’nin en büyük snowparkları burada bulunur.

 

4- Kartepe- Kocaeli

Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayanların sıklıkla tercih ettiği Kartepe Kayak Merkezi Aralık-Mart ayları arasında yüksek sezon yaşar. 42 kilometrelik pist alanlarında kayak dersleri de verilir. Restoran ve 5 yıldızlı otelleri ile konuklarına konforlu bir alan sunarken, eğlenceli kış sporları için pek çok imkan tanır.

 

5- Erciyes- Kayseri

3900 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’na kurulmuş olan tesis, Türkiye’nin en önemli turizm yerlerindendir. Kayak ve snowboard severler ile öğrenmek isteyenlerin tercih ettiği Erciyes’te 18 mekanik tesis ve 102 kilometrelik kayak pisti yer alır.

 

6- Davraz- Isparta

Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü’nün benzersiz manzarası eşliğinde kayak yapılan bir yerdir. Kar kalitesi yüksek olduğu için kış sporlarına oldukça elverişlidir. Profesyonel kayakçılar için 8-10 metre yüksekliğindeki pistler ile yeni başlayanlara özel kısa parkurlar yer alır.

 

7- Zigana- Gümüşhane

2000- 2500 metre arasına kurulmuş, geniş pistlere sahip bir kayak merkezidir. Eşsiz dağ manzaralarının panoramik görüntüsü arasında kayak yapma fırsatı sunar. Büyük bir yaylaya kurulmuş olan kayak tesisinde birçok tatilci ve sporcu için güzel bir ortam vardır.

 

8- Sarıkamış- Kars

Oldukça geniş bir platoda yer alan tesis, günde 15.000 kayakçıya hizmet verebilecek bir kapasiteye sahiptir. İki adet mekanik telesiyej ile beş adet pistin yer aldığı tesiste kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşır.

 

9- Saklıkent- Antalya

Torosların Beydağları kısmında yer alan Saklıkent Kayak Merkezi, kayak tesisleri ile dağ evlerinden oluşan bir komplekstir. Özellikle Şubat sonu ve Mart ayında “Gündüz kayak, öğleden sonra deniz.” sloganı ile hatırlanan tesis, ılıman iklimde yer aldığı için ülkemizdeki en sıcak kayak merkezidir.

 

10- Elmadağ- Ankara

Kış mevsiminde sürekli kar yağışı alan tesis Ocak-Mart ayları arasında yüksek sezon yaşar. Kısa ve dik konumlanmış olan kayak pistleri çoğunlukla kolay ve orta seviyededir. Bu yüzden çocuklu ailelerin de tercih ettiği tesiste fazla ağaç bulunmadığı için göz alabildiğine beyaz renkle kaplı olması ile bilinir. 

Categories : Seyahat Rehberi