Seyahat Rehberi

Türkiye’de Gidilmesi Gereken Festivaller

June 16, 2022
Contents [show]

Türkiye’de yapılan etkinlikler ve festivaller, dünyanın dört bir yanından kişilerin ilgisini çekmeyi başarır. Her sene eğlenmek, genel kültürünü geliştirmek ya da zaman geçirmek maksadıyla birçok yerli ve yabancı turist festivallere akın eder. Bazı festivallere karşı ilgi oldukça yoğun olsa da bazıları daha az bilindiği için beklenen ilgiyi göremez. Bu yazımızda Türkiye’de gidilmesi gereken festivaller hakkında bilgi verdik. Keyifli okumalar dileriz. 

 

Zeytinli Rock Festivali - Balıkesir

Özellikle gençler arasında yoğun ilgi gören Zeytinli Rock Festivali Balıkesir’de yapılır. Edremit İlçesinde gerçekleşen festival, kulaklarının pasını silmek isteyen rock tutkunlarına hitap eder. Türkiye’nin en büyük festivallerinden bir tanesi olmayı başarmasının yanı sıra birçok ünlü şarkıcının buluşmasıyla da dikkatleri üzerine çeker. Festivalin beğenilen yanlarından bir tanesi de kamp kültürünü katılımcılara aşılamasıdır. Festivale giden kişilerin kamp şartlarına uyum sağlaması oldukça önemlidir. Doyasıya eğlenmek ve farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, kesinlikle bu festivalde yerinizi almanızı tavsiye ediyoruz. Bu arada festival genellikle ağustos sonu, Eylül başı gibi gerçekleşir. Festivale katılmak için Balıkesir otobüs bileti satın alabilir, tek başınıza ya da grupça eğlencenin doruklarına doğru ilk adımı atabilirsiniz. 

 

Acı Ot Festivali - Bodrum

 

Ülkemizin yerli ve yabancı turistlerini üzerine çekmeyi başaran en güzel festivalleri arasında Acı Ot Festivali yer alır. Bu festival yeme - içme kültürünü geliştirmek ve benzersiz lezzetler denemek isteyen kişiler için güzel bir alternatiftir. Kültürel aktivitelerin buluştuğu festival henüz çok yeni olmasına rağmen yoğun ilgi görür. Birçok kişi festival için günler hatta aylar öncesinden plan yapar. Festivalde el emeği ürünler de sergilenir. Kültürel aktivite tutkunlarının vazgeçilmezi olan Acı Ot Festivali’ne birçok ünlü şefin de katılacağını müjdelemek isteriz. Festivalde yerinizi almak için gününden önce ucuzuçak bileti ayırtabilirsiniz. Bu sayede kültürel gezinizi bütçe dostu hale getirebilirsiniz.

 

Lale Festivali - İstanbul

İstanbul için laleler adeta sembolik hale geldi. Her sene baharın anlam kazanmasını sağlayan laleler, Nisan ayının gelmesiyle birlikte şehri rengârenk hale getirir. İstanbul Lale Festivali 2021 yılına dek 15 kez gerçekleşti. Her sene yerli - yabancı turist akınına uğrayan festival, tüm İstanbul sokaklarına ve parklarına yansır. Festivalin en güzel yansımalarından bir tanesi de Sultan Ahmet Meydanı’nda görülür. Sultan Ahmet Meydanı’na lalelerden yapılan halı motifi göz alıcı görünümüyle mükemmelliğin yansımasıdır. Festival süresinde sadece rengârenk lalelere değil, aynı zamanda şehrin çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklere de tanık olacaksınız. Festivale katılırken yanınıza fotoğraf makinesi almayı ihmal etmeyin. Çünkü şehrin mükemmel görünümü sayesinde her detayı ölümsüz hale getirmek isteyeceksiniz. İstanbul’a gitmek için tercihinize göre İstanbulotobüs bileti ya da İstanbuluçak bileti satın alabilirsiniz. 

 

Ot Festivali - Alaçatı

İzmir’in en mükemmel yerlerinden bir tanesi olan Çeşme - Alaçatı Ot Festivali ile daha da anlamlı hale gelir. Ot Festivali, Ege kültürünü yerli ve yabancı turistlere tanıtır. Bildiğiniz gibi Ege Bölgesi hem lezzetli hem de mükemmel görünüme sahip birçok ota ev sahipliği yapar. Özellikle Ege’nin mükemmel otları ile yapılan lezzetler damaklarda unutulmaz tat bırakır. Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte birçok aktivite gerçekleşir. Bu aktivitelerden bir tanesi de düzenlenen konserlerdir. Yemek kültürünü müzik ile buluşturan Ot Festivali sayesinde sadece eğlenmekle kalmayıp, unutulmaz bir seyahat yapma şansı da elde edersiniz. Türkiye’nin en güzel festivallerinden bir tanesi olan Ot Festivali’ne katılmak için havayolunu ya da karayolunu tercih edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken en ucuz uçak bileti ya da otobüs bileti için tarihinizi seçmektir. Özellikle güncel kampanyaları ve promosyonları takip ederek fırsatları yakalayabilirsiniz. 

 

Cappadox Festivali - Kapadokya

Kapadokya ülkemizin en turistik yerleri arasında kuşkusuz ilk sıralarda yer alır. Ülkemizde olduğu kadar muhteşem güzelliği ile dünyada da bilinen Kapadokya neredeyse senenin her ayı ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunar. Bu güzelliğinin yanı sıra düzenlenen Cappadox Festivali, ilk kez 2015 yılında yapıldı. Festivalin en dikkat çeken özellikleri arasında; müzik ve gastronomiyi bir araya getirmesi yer alır. Şehrin rengârenk ve ihtişamlı hale geldiği festival, yerli - yabancı şarkıcıları buluşturur. Bu sayede de her türlü müzik tutkununa hitap eder. Genellikle haziran ortasında gerçekleşen festival, açık hava etkinlikleriyle de adından söz ettirir. Nevşehir’in ihtişamlı ve muhteşem festivaline katılmak için Global Bilet üzerinden uçak ya da otobüs rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 

 

Lavanta Hasadı Festivali - Isparta

Türkiye’nin en sevilen yerlerinden bir tanesi olan Isparta, Lavanta Hasadı ile her yıl ön plana çıkar. Kuyucak ilçesinde gerçekleşen festival, lavanta tarlalarıyla görsel şölene dönüşür. Mis kokusu ile çok uzak şehirlerden insanları toplamayı başaran festival, mayıs sonunda yapılır. Festivale katılarak lavanta tarlalarında eşsiz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Festivalin en güzel yanlarından bir tanesi de fotoğraf tutkunlarına hitap etmesidir. Mor renginin ihtişamlı güzelliğini mis kokulu lavantalarla birlikte deneyimlemek isterseniz bu festivali kesinlikle kaçırmamanız gerekir. Tek yapmanız gereken katılımcı sayısına ve tarihe uygun olacak şekilde Ispartaotobüs bileti almaktır. 

 

Lezzet Festivali - Adana

“Adana” denildiğinde akla ilk olarak sıcak havaların geldiğini biliyoruz. Fakat şehir sadece sıcaklığıyla değil, mükemmel mutfağıyla da adından söz ettirmeyi başarır. “Kebabın Başkenti” olarak bilinen şehirde düzenlenen Lezzet Festivali 3 gün sürer. 3 günlük festivalin her anını doyasıya yaşayabilirsiniz. Özellikle en az gezmek kadar, yeni lezzetler de denemek istiyorsanız festivali kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Adana mutfağını tüm dünyaya tanıtmayı başaran festivalin dikkat çeken yanlarından bir tanesi de Türkiye’nin ilk dijital festivali olmasıdır. Festival boyunca; kebaptan şalgama kadar birbirinden güzel lezzetleri deneyebilirsiniz. Adana Lezzet Festivalinde yerinizi almak istiyorsanız, www.globalbilet.com üzerinden Adana uçak bileti rezervasyonunu erkenden yaptırabilir, kampanyalardan faydalanabilirsiniz. 

Categories : Seyahat Rehberi