Seyahat İpuçları

İstanbul Havalimanlarına Ulaşım Rehberi

June 24, 2022
Contents [show]

İstanbul Havalimanlarına Ulaşım Rehberi

İstanbul, tüm dünyadaki en fazla ziyaretçi alan şehirlerin arasında yer alır. Çok köklü bir tarihi olduğu için oldukça fazla tarihi yapı barındıran, coğrafi konumuyla büyüleyen eşsiz bir kenttir. Türkiye’nin en kalabalık yerleşim yeri olan İstanbul’da görülecek güzelliklerin sınırı olmadığı gibi, yapılabilecek işlerin de sonu yoktur. Pek çok farklı şehirden insanı, mesleki çeşitlilik sebebiyle de kendine çeken bu güzel metropol şehrinde sürekli bir sirkülasyon yaşanır. Çoğunlukla iş ve gezi amaçlı yurt içi veya yurt dışından uçak bileti alarak gelen kişiler oldukça fazladır. Özel günlerde yaşanan kalabalık da göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Elbette İstanbul gibi kalabalık bir şehirde kişisel araç olmadığı zaman ulaşım sorununu çözmek için başka bir çözüm yolu düşünülmesi gerekir. İstanbul’daki üç havalimanına da ulaşımınızı kolaylaştırmak için hazırladığımız bu rehberi incelemeniz, seyahatinizi kolaylaştıracaktır. Farklı araçlar ile farklı semtlerden rahatlıkla seyahat etmenizi sağlayacak bu rehberde tüm havalimanlarına tek tek göz atıyoruz. Merak etmeyin, bu büyük şehirde bile kimsenin uçak bileti yanmayacak!

 

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım

İsmini dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın pilotundan alan Sabiha Gökçen Havalimanı, 2001 senesinden beri faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin en yoğun hava trafiğine sahip ikinci havalimanıdır ve daha modern olan mimarisi ile dikkat çeker.

Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu Yakası’nın Pendik ilçesinde yer alır. Belli noktalardan kalkan transfer servisler, havalimanlarına ulaşmak için en pratik yöntemlerdendir. Taksim, Kadıköy ve Yeniköy’den kalkan Havaist servislerinin saatlerine internet üzerinden ulaşabilir veya uçak bileti firmalarından bilgi alabilirsiniz. Bu servisler için online bilet alabilir ve kredi kartı veya İstanbul Kart ile serviste ödeme yapabilirsiniz. Nakit ödeme yapamadığınızı da ayrıca belirtmeliyiz.

Toplu taşıma kullanarak da Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak mümkün. Kadıköy’den kalkan E-10, E-11 veya SG-1 otobüslerini kullanabilirsiniz. Taksim’den S12, 4.Levent’ten E-3 veya 122H, Pendik’ten 132H, Bostancı’dan ise E-9 otobüsleri havalimanı hatlarıdır. Metro kullanacak yolcular ise Tavşantepe- Kadıköy metro hattının Soğanlık durağında inerek otobüs aktarması yapabilir. Anadolu Yakası’ndan gelecek olanlar ise marmaray kullanarak Ayrılık Çeşmesi durağında inmeli ve aktarma yapmalı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Kadıköy’e 40 km uzaklıkta bulunuyor. E5 ve TEM otoyolları kullanılarak kolaylıkla ulaşılabilir.

 

İstanbul Havalimanı’na Ulaşım

2019 senesinde açılan yeni İstanbul Havalimanı, Avrupa Yakası’nın Arnavutköy ilçesinde yer alıyor. Henüz raylı sistemler ile ulaşım sağlanamıyor ancak Gayrettepe- İstanbul Yeni Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hatlarının çalışmaları sürüyor. 

Havaist transfer servisleri, yeni İstanbul Havalimanı’na ulaşım için en kolay yöntemdir. Yenikapı’dan İST-1, Beylikdüzü’nden İST-2, otogardan İST-3, Bakırköy’den İST-4, Beşiktaş’tan İST-5, Kadıköy’den İST-7, Pendik’ten İST-8, Avcılar’dan İST-15, Halkalı’dan İST-17, Taksim’den İST-19 ve Sultanahmet’ten İST-20 numaralı servisler ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Toplu taşıma ile ulaşım için İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. Mahmutbey’den H-1, Mecidiyeköy’den H-2, Halkalı’dan H-3, Arnavutköy’den H-6, Alibeyköy’den H-7, Sarıyer’den H-8 ve Cevizlibağ’dan H-9 hatları çalışıyor. Saatlerini web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım için özel araç tercih etmek de seçenekler arasında yer alıyor. Havalimanı D-20 otoyolu üzerinde yer alıyor, yolun bir ucu TEM’e bağlanıyor ve yakınında O-6 bağlantısı bulunuyor. Ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak da ulaşabilirsiniz. Sarıyer’e 37 km uzaklıkta yer alan İstanbul Havalimanı’na trafiksiz bir saatte 40 dakikada ulaşılabiliyor.

Eğer özel aracınızı havalimanlarına bırakacaksanız vale servislerini deneyebilirsiniz. Özel günlerde fazla yoğunluk olduğu için park yeri bulmak konusunda problem yaşayabileceğiniz için tüm havalimanlarında kullanabileceğiniz vale hizmeti bulunuyor. Herhangi bir ulaşım problemi yaşadığınızda sizi yönlendirmesi için uçak bileti firmalarının web sitelerini ziyaret edebilir veya uçak bileti firmalarını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Categories : Seyahat İpuçları