Lokasyon

Gezilmesi Gereken 10 Şehir

April 5, 2022
Contents [show]

1. İstanbul

Seyahat etmeye ilk olarak Türkiye’nin güzellikleri ile başlamalısınız. Binlerce yıl birden fazla medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye doğal güzellikleri ve tarihi eserleri gezilmesi gereken yerlerden biri. Metropol olan İstanbul her mevsim dünyanın dört bir yanından binlerce turist çeken şehir.  Camileri, kiliseleri, müzeleri ile görülmesi gereken bir yer. Galata Kulesi’ne çıkıp İstanbul’a kuşbakışı bakın. Mısır Çarşısı’ndan mis kokulu baharatlar ve lokumlardan alın. Sultanahmet’e, Ayasofya’ya ve Topkapı Sarayı’na gidin. Anadolu yakasına geçip Kızkulesi’ne karşı çay yudumlayın. Taksim’de İstiklal Caddesi’ni boylu boyunca yürüyün. Başınızı döndürecek İstanbul seyahati için hazır olun.

 

2. Nevşehir

Doğanın elleriyle hazırladığı mistik yapıların bulunduğu şehir görülmesi gereken bir başka Türkiye güzelliği. Yeraltı kentleri, balonla yapacağınız peri bacaları turu, eşsiz manzaraları ile vadileri görmekten keyif alacaksınız.

 

3. Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag. Her bir binanın, her yapının tarihi dokusunu koruyan şehirde sokaklarda dolaşmak size iyi gelecek.  Gece hayatının en iyi yaşandığı barlar ve tavernalar bu tarihi yapıdaki binaların bodrum katlarındadır. Prag Kalesi’ni, Astronomik Saat’i gezdikten sonra gece Çek tavernasında güzel bir yemek yiyebilir, eğlenceye katılabilirsiniz

 

4. Roma

Roma eşittir tarih. Her yanı hala tarih kokan bu şehir sınırları içerisinde önemli yapılara, şehirlere sahip. Kolezyum ve Roma Forumu’nu gezerken antik Roma’yı hayranlıkla keşfedeceksiniz. Katolikler için önemli olan dünyanın en küçük devleti Vatikan’ı da ziyaret etmeden dönmeyin.

 

5. Üsküp

Balkanlarda en çok Osmanlı eserine rastlayacağınız şehir olan Üsküp Makedonya’nın başkenti. Vardar Nehri ile ikiye ayrılan şehrin bir tarafı Osmanlı tadındayken diğer tarafı yeni yapılan binalar ve heykeller ile daha modern görünümdedir. 2011’de gerçekleştirilen Üsküp projesi ile yapılan yeni devasa heykelleri görüp, hanları gezmelisiniz.

 

6. Mostar

Balkanlarda turistik olarak önemli bir yere sahip olan Bosna Hersek şehri. Yakın dönemde savaş yaşanan bu bölgede gezerken bunların restore edilmiş kalıntılarını göreceksiniz. Aşıkların cesaretlerini gösterdiği Mostar Köprüsü, Türk döneminden kalma Biscevia Evi, Eski Köprü Müzesi ve daha birçok mimari yapısıyla yakın geçmişe tanıklık edin.

 

7. Paris

Aşıklar şehri olarak bilinen Paris en önemli müze ve galerilerin kapılarını her yıl binlerce kişiye açar. Birbirinden güzel parklarını gezeceğiniz Paris’te zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Eyfel Kulesi’nde klas bir poz verdikten sonra  eğlencenin en tatlı hali olan Disneyland’da da gitmeden dönmeyin.

 

8. Agra

En güzel mimari yapılar bir tek Avrupa’da yok. Hindistan’ın kuzey sınırında yer alan bu şehri özel kılan şey ise Taj Mahal. Dünyanın yedi harikasından biri olan bu yapı mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

 

9. Venedik

Bir başka aşıklar şehri de Venedik. İtalya’nın sınırlarında yer alan şehir dünyanın en sıra dışı şehirlerinden biri. Sular altında kalan şehrin gondollarla gezerek keyfini çıkarabilirsiniz.

 

10. Floransa

İtalya’ya gitmişken uğramanız gereken bir önemli destinasyon Floransa. Tarihi yapıları, müzeleri ve mimarisi ile Arno Nehri etrafına kurulan bir açık hava müzesi özelliği taşıyan şehirde Giotto’nun Çan Kulesi ve Aziz Giovanni Vaftizhanesini mutlaka gezin.

 

 

Categories : Lokasyon