Seyahat Rehberi

Aileler İçin Kamp Alanları

June 24, 2022
Contents [show]

Türkiye’de Ailelere Uygun Kamp Alanları

Ailece macera dolu bir tatil yapmanın tadı bambaşkadır. Macera yaşarken doğayla iç içe huzur dolu dakikalar geçirebileceğiniz en güzel tatil yöntemi ise kamptır. Son yıllarda kamp alanlarına artan talep sayesinde gelişen kamp tatili kültürü, her mevsimde ve her yerde tatil yapma imkanı sunar. Elbette kamp yeri seçerken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Özellikle çocuklu aileler için güvenlik, hijyen ve ulaşım oldukça önem arz eder. Özel aracı olmayan ailelerin tek bir otobüs bileti veya uçak bileti alarak ulaşabileceği kamp alanları, listede başı çeker. Çoğunlukla kolay ulaşım sağlanabilen işletmelerin tercih edilmesinin diğer sebebi de güvenlik arayışıdır. Bu yüzden gelecek tatilinizi planlamaya başlamadan önce sizin için hazırladığımız, tüm imkanları bir arada sunan, ailelere uygun kamp alanlarına mutlaka göz atın.

1- Altın Kamp - Balıkesir

İstanbul’a yakın bir kamp alanı arayanlar için ideal olan Altın Kamp, 1968’den beri faaliyet gösterdiği için kamp kültürünün oturduğu bir yer. Alman karavancıların yol rehberlerine bile girmiş olan bu işletme oldukça nezih bir kitleye sahip. Edremit’in tatlı tatil köyü Ören’de yer alıyor ve dilerseniz yürüyüş yaparak keşfedebileceğiniz bir ortam sunuyor. 

Çoğunlukla karavancılar tercih ettiği için alana yayılmış buzdolabı gibi aletlerle karşılaşmıyorsunuz. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz gibi sabit çadırlarda da konaklayabiliyorsunuz. Uçak firmalarıyla veya otobüs bileti alarak gelmiş konuklar için oldukça rahatlatıcı bir konu olduğunu söyleyebiliriz. Her ay başında güncellenen uygun fiyatları web sitesinden takip ederek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Altın Kamp’ın en önemli özelliği kendine ait sahilinin bulunması. Buradaki şezlong ve şemsiyeleri kullanabilir veya kamp alanındaki ağaçların altında dinlenebilirsiniz. Tuvalet ve mutfak bölümleri ise eski olmasına rağmen gayet temiz. Ailece gönül rahatlığıyla konaklayabileceğiniz bir kamp alanı.

2- Aktur Çadır ve Karavan Kampı - Muğla

Datça’da sırt sırta vermiş iki sakin koyun ortasında kamp yapmak nasıl olurdu diye düşünmeyin, hemen otobüs biletinizi alın ve yola koyulun. Aktur Kamp özellikle uçak firmaları veya otobüs firmalarıyla gelen misafirlerin ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekleri pek çok imkan sunuyor. Pazar yeri, market, eczane, fırın, restoran, bisiklet kiralama noktası, çamaşırhane, yelken okulu ve tenis okulu bulunan bölge küçük bir şehir gibi.

Kumluk ve mavi bayraklı her iki koyun da denizi sürekli dalgasız olduğu için çocuklar için çok uygun. Üstelik sahil boyunca kır kahvesi ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği mekanlarda keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

3- Çubucak Orman Kampı- Muğla

Marmaris’te nefis bir manzaraya ev sahipliği yapan Çubucak Orman Kampı hem karavancıların hem de kampçıların gözde yerlerinden biri. Kendine ait tertemiz denizi ve çam ağaçlarıyla kaplı kamp alanı, huzur arayanlar için birebir. Yalnız günübirlik gelen ziyaretçilerin de çok olduğu düşünüldüğünde hafta içi gelmek daha iyi olacaktır.

Otobüs bileti veya uçak bileti alarak gelmiş kampçılar için çevreyi keşfetmelerini sağlayacak servisler, tam kamp alanının önünden kalkıyor. İçeride ise ihtiyaçlarınızı karşılayan restoran, market, tuvalet ve duşlar bulunuyor. Çocukların geniş bir alanda koşup eğlenebileceği bir ortam sunan Çubucak Orman Kampı, aileleri kendine çekiyor.

4- Camp Rumelifeneri - İstanbul

Sarıyer ilçesine bağlı olan kamp alanı, nezih işletmesi ve hijyeniyle ön plana çıkıyor. Denize 500 metre mesafede bulunan orman içerisindeki karavan ve çadırlarda konaklama imkanı sunuyor. Karavanların içerisinde her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz imkanlar düşünülmüş. 

Sıcak duş, ocak, fırın, buzdolabı ve çamaşır makinelerinin de bulunduğu Camp Rumelihisarı, uzun süre konaklamaları için misafirlerine kucak açıyor. Meyve ağaçlarının altındaki oyun parkında eğlenen çocukların doğayla kaynaşması için sunduğu fırsatların yanı sıra, yetişkinlerin mangal yapıp dinlenebilecekleri alanlar bulunuyor.

5- Kaya Kamping - Nevşehir

Benzersiz manzaralar arayanların uğrak noktası olan Kapadokya’da bulunan Kaya Kamping, otobüs veya uçak firmalarıyla gelecek misafirler için oldukça merkezi bir lokasyonda bulunuyor. Ortak kullanım alanları olan tuvalet ile duşlar oldukça temiz. Kamp alanında mutfak, buzdolabı ve elektrik de bulunuyor. Üstelik her kamp alanında denk gelemeyeceğiniz bir başka güzellik daha sunuyor, o da havuz.

Kızılvadi manzarası karşısında yer alan Kaya Kamping, gün doğumunda süzülen balonların dansını gözler önüne seriyor. 

6- Hipo Kamp - İzmir

İzmir’in Gümüldür ilçesinde yer alan Hipo Kamp, sınırlı sayıda ziyaretçi ağırladığı için oldukça sakin bir yer. Bu durum herkes için mahremiyet sunarken dinlenmek ve eğlenmek için de alan sağlıyor. Oldukça düzenli ve tertemiz bir yapısı olduğu için aileler tarafından sık sık tercih edilen bir işletme. Duş, tuvalet, soyunma kabini, market ve kafe de bulunan kamp alanında mangal yakmak yasak. Diğer kampçıları rahatsız etmemek için sahilde ayrılan bölümde, deniz manzarasına karşı güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Kendine ait sahili oldukça geniş ve temiz olduğu için çocukların koşup oynaması için ideal.

7- Hızır Kamp - Balıkesir

Kazdağları’nın nefis doğasının içinde, şırıl şırıl akan bir derenin kenarında kamp yapma deneyimi yaşamak istemez misiniz? Mimar Sinan’dan iki öğretmenin köylülerle birlikte işlettiği bu işletmede tamamen organik besinler kullanılıyor ve tahmin edebileceğiniz üzere yemekler de çok lezzetli oluyor. Kendi çadırınızda konaklayabileceğiniz gibi ahşap veya taş evlerde de kalabilirsiniz.

8- Babakamp - Muğla

Fethiye’de bulunan bu kamp alanı taş ve bungalov evler ile çadır ve karavanda konaklama imkanları sunan kocaman bir alana sahip. Yüksekte olduğu için harika bir manzaraya ev sahipliği yapan günbatımı terasında saatler harcamak mümkün. Yoga stüdyosu, kafesi, havuzu ve hatta kütüphanesi de olan Babakamp, uzun süre konaklama imkanı sunar.

9- Azmakbaşı Camping - Muğla

Kendi bungalow ve çadırlarında kalabileceğiniz kamp alanına kendi karavanınızla ve çadırınızla da gelebilirsiniz. Deniz kıyısında olmamasına rağmen ailece balık tutma ve dalış yapabileceğiniz güzel yerler bulunuyor. Ayrıca doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışı için de ideal bir bölge.

10- Ada Camping – Cunda Adası

Milli Park içerinde güvenli konaklama imkanı sunan kamp alanı, adanın en güzel ve en temiz denizine ev sahipliği yapar. Çadır veya karavan kampı yapabilir, ahşap evlerde konaklayabilir veya çekme karavandan yapılmış karavanlarda kalabilirsiniz.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde eşsiz bir tatil deneyimi yaşamak isteyen ailelere uygun kamp alanlarından bazılarını sizinle paylaştık. Daha fazla beklemeden rezervasyon yaptırıp otobüs veya uçak bileti alın ve hemen yola koyulun!

Categories : Seyahat Rehberi