Seyahat İpuçları

Uçak Yolculuğunu Keyifli Hale Getirmenin Yolları

April 11, 2022
Contents [show]

Uçak yolculuklarında konforun önemli unsurlarından biri kuşkusuz kıyafet seçimidir. Uzun süren uçuş boyunca rahat oturmanızı sağlayacak kıyafet ve ayakkabı seçimi önemlidir. Uçakta genellikle sıcak havalarda klima açılarak hava dengesi sağlanmaya çalışılır. Zaman zaman aşırı soğuk üfleyen klima karşısında Ağustos sıcağında bile terlemek yerine üşüyebilirsiniz. Ayrıca, kış aylarında da beklediğiniz sıcaklığı yakalayamayabilirsiniz. Bu durumda hangi mevsimde yolculuk yaparsanız yapın yanınızda ince bir hırka ya da şal taşımanız önerilir. Ayrıca, uçakta da hostesten rica ederek şal ya da battaniye alabilirsiniz. 

 

Doğru Koltuk Seçimi

Konforu etkileyen önemli unsurlardan bir diğeri koltuk seçimidir. Otobüs bileti alırken koltuğa çok dikkat edilse de uçak bileti alırken bu konu pek de önemsenmez. Ancak bulunduğunuz konumdan yanınızdaki kişiye kadar birçok unsur yolculuğunuzu etkileyebilir. Bu nedenle koltuk seçiminde dikkatli olmanız gerekir. Ayrıca, hostes ya da hosta rica ederek müsaitlik durumuna göre koltuğunuzu da değiştirebilirsiniz. 

 

Boyun Yastığını Yanınıza Alın

Uzun uçak yolculuklarında boyun yastığınızı yanınıza almayı ihmal etmeyin. Bu noktada ortopedik bir tercih yapabilirsiniz. Sonuçta çok uzun süreler boyunca aynı pozisyonda yolculuk yapıyorsunuz. Boynunuzun tutulmaması ve rahat rahat uyumanız oldukça önemli. Boyun yastığının kumaş kalitesine dikkat etmeniz, alerji ya da kızarıklık oluşturabilecek ürünlerden uzak durmanız sağlık açısından da gereklilik gösterir. 

 

Kitap Okuyun

 

Tüm yolculukları keyifli kılmak tamamen sizin elinizdedir. Bu yolculuğu da fırsata çevirebilirsiniz. Örneğin; Londra uçak bileti aldınız. Tüm yolculuk boyunca sıkılmak ve bir an önce bitmesini beklemek yerine kitap okuyabilirsiniz. Günlük rutininizde telefonla oynamak, çalışmak ya da uyumak varsa; bugün farklı bir deneyim yaparak en merak ettiğiniz eseri okuyabilirsiniz. Bu doğrultuda yanınıza bir kitap alabilirsiniz. Emin olun en uzak yolculukların bile ne kadar hızlı geçtiği karşısında şaşıracaksınız. 

 

Film İzleyin

En ucuz uçak bileti buldunuz. Sıra geldi yolculuğunuzu keyifli hale getirmeye aday olan filmi bulmaya. Merak ettiğiniz popüler birkaç filmi izleyerek zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca, en sevdiğiniz dizileri izleyebilir, kendi kendinize geçirdiğiniz vakti unutulmaz hale getirebilirsiniz. Eğer kendinizi dinler ve sıkılmayı tercih ederseniz saatler geçmek bilmez. Bunun yerine arkanıza yaslanın ve keyif almaya çalışın. 

 

Yol Arkadaşı Edinin

Genellikle insanlar otobüs yolculuklarında arkadaş edinme çabasına girer. Fakat uçak bileti alan kişilerde böyle bir amaç yoktur. Aslında uçakta da yolculuğunuzu eğlenceli hale getirebilecek birçok arkadaş vardır. Farklı dilde, dinde ya da yaşam tarzına sahip bir yol arkadaşı edinerek ufkunuzu geliştirebilirsiniz. Birçok arkadaşlık yolculukta başlar bunu asla unutmayın. Yol arkadaşınızla sohbet ederken zamanın nasıl geçtiğine şaşırıp kalacaksınız. 

 

 

Ne zaman mutlu ya da mutsuz olsanız müzik dinlemek size kendinizi daha iyi hissettirir. Hal böyle olunca yolculuklarda da müzik dinleme isteği kaçınılmazdır. Ancak kendinize güzel bir müzik listesi hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. En güzel şarkılardan oluşan müzik listesi hazırlayarak zamanı güzel bir şekilde geçirebilirsiniz. 

 

Uyumaya Çalışın

Elbette zaman geçirmenin en güzel yöntemi uyumaktır. Yolculuktan bir önceki gece uyumamaya çalışın. Tüm uyku ihtiyacınızı uçağa saklayın. Uçak havalandıktan birkaç saat sonra gözlerinizi kapatın ve mışıl mışıl uyuyun. Emin olun zamanın nasıl geçtiğini anlamadan varış noktasına geleceksiniz. 

 

Jet-Lag’a Karşı Önlem Alın

Uzun uçak yolculuğu yapan kişilerin saat farkından kaynaklı sıklıkla yaşadığı olumsuz duruma jet-lag denir. Jet-lag yaşama durumu kişinin uzun süre huzursuz, mutsuz ve hasta hissetmesine yol açar. Vücudun yaşadığı durumu sentezlemesi ve yeni ortama alışması uzun sürer. Örneğin Amerika uçak bileti aldınız. Yolculuk sonrası bu sendromun ortaya çıkmasını engellemek için birkaç önlem alabilirsiniz. Bunlardan ilki yine uyumaya çalışmaktır. Ancak uyurken kulaklık ve uyku bandı takmanız önerilir. Bu sayede uçaktaki sizi etkileyecek durumları engelleyebilirsiniz. Bir diğer önlem ise; alkol ve kafein tüketiminden kaçınılmasıdır. Biyolojik saatinizi etkileyen ve uyumanızı engelleyen bu içeceklerden uzak durmanız önemlidir. 

 

Yazı Yazın

Eğer yazı yazmaya karşı bir yeteneğiniz ya da isteğiniz varsa tam vakti! Uzun süre uçakta yolculuk yaparken boş oturmaktan sıkılabilirsiniz. Fakat sıkıldığınız vakti aktivitelerle değerlendirmek tamamen sizin elinizde! Elinize bir defter bir de kalem alın. İster yaşadığınız duyguları, içinden çıkamadığınız hisleri yazın. İsterseniz de tıpkı bir roman yazarı gibi hayal dünyanızdan eserleri yansıtın. Bu sayede yolculuk boyunca yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Siz de birçok yere Global Bilet üzerinden bilet alarak gidebilir, ekonomik ve güvenli yolculuğun keyfini çıkarabilirsiniz. 

Categories : Seyahat İpuçları