Seyahat İpuçları

Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

June 16, 2022
Contents [show]

Seyahat etmek bazıları için bir tutku, bazıları için ise bir zorunluluktur. Her ne olursa olsun farklı bir yeri deneyimlemek unutulmaz anıları da beraberinde getirir. Ancak keyifli ve konforlu bir yolculuk için seyahate çıkmadan önce birçok hususa dikkat etmek gerekir. Özellikle yolculuğu ekonomik, güvenli ve keyifli hale getirmek isteyen kişiler daha dikkatli olmalıdır.

 

Farklı Bir Ülkeye Seyahat Etmeden Önce Yapılması Gerekenler

Uzak mesafeye kısa sürede en konforlu haliyle gitmek isteyen kişiler, genellikle tercihlerini uçaktan yana yaparlar. Ancak uçakla seyahat etmeden önce dikkat etmeniz gereken ilk konu en ucuz uçak bileti bulmaktır. Uçak bileti alırken kampanya dönemlerini takip etmeniz gerekir. Bu doğrultuda seyahat tarihinizden haftalar, hatta aylar önce bilet almanızı tavsiye ediyoruz.

  • Seyahatlerin keyifli geçmesindeki önemli konulardan bir tanesi de seyahat planının önceden yapılmasıdır. Birçok kişi bir yere gitmeden önce plan yapmayı tercih etmez. Fakat seyahatinizin dolu dolu geçmesi, gittiğiniz ülkede istediklerinizi görmek ve yapmak için planlı hareket etmeniz gerekli bir unsur olur. Mesela öncesinden gidilmesi gereken önemli noktaları araştırma yapabilir, gerekirse randevu dahi alabilirsiniz.
  • Gittiğiniz ülkeyi daha önce hiç görmediyseniz tek başınıza gezmeniz zor olabilir. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce kendinize bir rehber bulmanızı tavsiye ediyoruz. Tur rehberi tüm önemli yerlere sizi götürerek seyahat deneyiminizi mükemmel hale getirmesinin yanı sıra gezdiğiniz yerlerle ilgili detaylı bilgileri de size verecektir.
  • Hava şartlarını kontrol etmeniz de oldukça önemli bir konudur. Elbette birçok insan seyahatte her ihtimali düşünür. Fakat hava şartlarının seyahatinizi küçük bir sürprizle olumsuz hale getirmesine izin vermeyin. Seyahat takviminizi oluştururken mevsimi ve hava şartlarını göz önüne alarak bavulunuzu hazırlayın.
  • Bütçenizi çok iyi ayarlayın. Bilirsiniz ki “evdeki hesap çarşıya uymaz”. Fakat seyahatlerde parasız kalmak hele ki yabancı bir ülkede gerçekten çok zor ve istenilmeyen durumlara sebebiyet verebilir.
  • Bavul ağırlığını mutlaka kontrol edin. Bildiğiniz gibi uçaklarda belirli bir kilo ağırlığa kadar seyahat etme hakkınız vardır. Ancak, belirli bir kilodan sonra ekstra ücret ödemeniz gerekir. Seyahatte yapmayı planladıklarınız da yanınıza alacağınız eşyalar konusunda size fikir verecektir. Örneğin bol bol dolaşmak istiyorsanız rahat bir yürüyüş ayakkabısı ya da yaz tatiliyse deniz-havuz için gerekli eşyalar önceliğiniz olur.
  • Eğer bir tur şirketiyle seyahat etmiyorsanız mutlaka konaklama yapacağınız mekânı önceden araştırıp rezervasyon yaptırmalısınız. Bu konuda tüketici-kullanıcı yorumlarını takip etmek de size fikir verecektir.
  • Ülkeye girişte istenen aşı ya da farklı tıbbi koşullar varsa mutlaka önceden öğrenin ve gerekli hazırlığı yapın. Ayrıca düzenli kullandığınız ya da seyahat sırasında ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz ilaç ve koruyucuları yanınıza almayı unutmayın.
  • En önemli konulardan bir tanesi de dil bilmektir. En azından İngilizce bilmeniz seyahat sürecinizi daha kolay hale getirir. Fakat hiç dilini bilmediğiniz bir ülkeye seyahat edecekseniz belli başlı cümleleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca akıllı cihazınıza ya da not defterine önemli cümleleri not ederek iletişim kurma şansı elde edebilirsiniz.

 

Şehirlerarası Yolculuklardan Önce Yapılması Gerekenler

Ülkemizin dört tarafı birbirinden güzel yerlere ev sahipliği yapar. Hal böyle olunca her türlü seyahat yepyeni heyecanları da beraberinde getirir. Şehirlerarası seyahat etmek hem keyifli hem de ekonomik bir aktivitedir. Bir şehirden bir şehirde gitmenin birçok yolu vardır. Bunlardan en yaygını; otobüs, uçak ve trendir. Otobüsle seyahat etmek sıklıkla tercih edilir. Ülkemizde birçok firma ucuz otobüs bileti satar. Bu sayede birçok kişi ulaşımda otobüsü tercih eder. Özellikle yolculuğun her anının tadını çıkarmak isteyen kişiler tercihini otobüs yolculuğundan yana yapar. İşte şehirlerarası yolculuktan önce yapılması gerekenler:

 

  • Yolculuktan önce size uygun olan koltukta bilet alın. Uzak mesafe yolculuklarında koltuk numaranız oldukça önemlidir. Örneğin; İzmir otobüs bileti arayışı içine girdiğinizde herhangi bir numarayı seçmek yerine cam kenarı mı, koltuk kaç kişilik, tekerlek üstü mü gibi konularda dikkat etmeniz gerekir. Özellikle yolculukta midesi bulanan, başı ağrıyan ya da farklı bir hassasiyeti olan kişiler bu hususta dikkatli olmalıdır.
  • Atıştırmalıkları unutmayın. Eskiden yola çıkan kişilere çeşit çeşit yolluk hazırlanırdı. Günümüzde otobüslerde ikram edilen yiyecek - içecekler ve sık sık mola verilmesi yolluk hazırlamayı gereksiz hale getirdi. Ancak, açlık krizinin ne zaman geleceğini bilemezsiniz, o nedenle işinizi garantiye alın. Çantanıza koyacağınız kuruyemiş ya da kuru meyveler kurtarıcı olacaktır.
  • Eğer yolculuğunuzu otobüsle değil de uçakla yapacaksanız aktarmalı olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Örneğin; Antalya uçak bileti satın alırken bilgileri kontrol etmeniz zaman açısından oldukça önemlidir. Aktarmalı yolculuklar zaman zaman yorucu gelebilir. Bu doğrultuda; direkt uçuşları tercih etmeniz önerilir. www.globalbilet.com olarak sayfalarımızda online olarak güvenle ve kolaylıkla seyahatlerinizi planlayabilirsiniz.
  • Kimlik, ehliyet, bilet vb. tüm gerekli belgeleri bir kenara yazın. Yolculuğa çıkarken tüm belgelerin tam olup olmadığını kontrol ederek eksiklerinizi tamamlayın.
  • Seyahatin keyifli geçmesi için elbette yolculuğa çıkma amacınız ve kiminle çıktığınız oldukça önemlidir. Bu nedenle yolculuğa çıktığınız kişiyi çok iyi seçmeniz gerekir. Birlikte vakit geçirmekten keyif aldığınız heyecanınızı körükleyen ve macera tutkunuza ortak olan bir yol arkadaşı seçmeniz gerekir. Eğer yanınızdaki insan size uyum sağlamazsa tüm yolculuk kabusa dönüşür.

Uçak ya da otobüs biletlerinizi en iyi firmadan satın almanız önemlidir. Bu şekilde iptal veya değişiklik durumlarında kolayca isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca seyahat ettiğiniz firma yeterince iyi değilse gittiğiniz şehrin de önemi ve heyecanı kalmaz. Uygun fiyatlı bilet alışverişinizi Global Bilet üzerinden güvenle edinebilirsiniz.

Categories : Seyahat İpuçları